Dette er en historie som er hentet fra boka ”I” av Knut Tvitereide som også har skrevet ”En helt overkommelig Bibel”.
En gang på søndagsskolen kom læreren inn med en tusj og en dorull. Hun skulle forklare hva som skjedde når man fikk tilgivelse fra Gud. Hun kom inn og viste den svarte tusjen til alle og sa: -Dette kan være en av dere. Syndig tvers igjennom. Skitten og fæl.
Det er jo litt brutalt, da, og skulle fremstille oss søndagsskoleungdom som en gjeng med svarte sprittusjer. Men la gå. Ingen bilder er perfekte. –Gud i himmelen ser ned på denne svarte sprittusjen, sa hun. Og han liker ikke hva han ser. Gud kan ikke fordra synd, sa hun og smilte på ekte søndagsskole-lærer-vis. –Men så kommer Jesus sa hun og viftet med dorullen. ”Dorullen Jesus” tenkte jeg. Ingen bilder er perfekte. Det er sikkert. Hun plasserte så denne dorullen utenpå tusjen, og spurte: -Kan noen av dere se tusjen nå?
Ingen svarte. Selvfølgelig kunne ingen se tusjen nå. For et spørsmål. Den var jo inne i dorullen. –Er det noen av dere som der den svarte stygge sprittusjen?, spurte hun igjen. Vi bare måpte. –Nei der kan dere se. Akkurat sånn har Gud det også. Når vi får tilgivelse av Jesus, så kan ikke gud lenger se syndene våre lenger, sa hun. Han ser bare Jesus!?!
Slik er det når dere får tilgivelse.

Tenk at vi er svarte/skitne av synd men hvis vi tror på Jesusog ber om tilgivelse så blir vi HELT rene! Det er ikke litt skittent det er helt rent!
Det er fint å tenke på at Jesus faktisk døde for alle våre synder.